Useiden ulkomaisten televisiokanavien jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa on vaakalaudalla vuodenvaihteessa. Muun muassa Suomessa paljon katseltujen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavat. Tämä johtuu siitä, että tekijänoikeusjärjestöjen irtisanottua sopimuksen jakelusta vastaavat operaattorit joutuvat keskeyttämään kanavien jakelun verkoissaan.

Koko syksyn jakelua hoitavat operaattorit ovat pyrkineet neuvotteluratkaisuun yhteishallintolain mukaisesti tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Tästä huolimatta tekijänoikeusjärjestöt ovat irtisanoneet sopimuksen ja kieltäytyneet jatkoneuvotteluista. Valitettavasti kanavien jakelun jatkaminen ei ole mahdollista ilman voimassa olevaa sopimusta. Operaattoreilla on joka tapauksessa halu jatkaa sopimusneuvotteluita ja mikäli neuvottelut onnistuvat, kanavien jakelua jatketaan myös vuodenvaihteen jälkeen.

Kanavat, joita jakelukeskeytys voi koskea:

  • ETV HD
  • DR1 HD, DR2 HD
  • NRK1 HD, NRK2 HD
  • SVT1 HD, SVT2 HD, TV3 HD, TV4 HD, TV6 HD, TV8, TV10, Barnkanalen/SVT24 HD, Kunskapskanalen HD
  • 3Sat, Das Erste, Kabel1, ProSieben, RTL, RTL 2, Super RTL, VOX, ZDF, Sat-1
  • Canal 24 Horas, TVE Internacional HD
  • Arte HD, France 2 HD, France 3, France 5

 

Lue FiComin uutinen, jossa tilanteesta kerrotaan enemmän: Useiden ulkomaisten tv-kanavien näkyminen kaapeli- ja IPTV-verkoissa uhkaa keskeytyä