Valokuitu

Valokuidussa tieto kulkee valon nopeudella

 

Valokuitu on erittäin ohut lasista valmistettu optinen johdin, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuidun varma ja pitkäikäinen tekniikka takaa riittävän nopeat yhteydet myös tulevaisuudessa. Pienen vaimennuksen ja suuren kaistanleveyden ansiosta valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava muihin tekniikoihin verrattuna.

Liittymä mahdollistaa tietoliikenteen kulun huippunopeaa ja häiriötöntä valokuituyhteyttä pitkin. Nykyaikaiset ja tulevaisuuden Internet-palvelut, suuret tiedostot, etätyösovellukset, laajakaistatelevisio ja verkkopelit tarvitsevat kiinteitä valokuituyhteyksiä.

Valokuituliittymässä tiedonsiirtonopeus pysyy aina samana eivätkä välimatkat, sää, maasto tai muiden samanaikaisen käyttäjien määrä vaikuta nopeuteen tai palveluiden hintaan. Valokuitu ei ole altis sähkömagneettisille häiriöille, eikä aiheuta niitä itse.

Tarjouspyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Valokuituliittymä tarjoaa käyttömahdollisuuksia laidasta laitaan!

 

Sähköinen asioiden hoitaminen on yleistyessään tullut osaksi arkeamme. Tietoverkko- ja viestintäpalvelut kuuluvat kodin perustoimintoihin yhdessä veden, sähkön ja lämmityksen kanssa. Valokuituyhteys mahdollistaa huippunopean Internet-yhteyden, jonka avulla pystyt nauttimaan mm. sähköisistä asiointipalveluista, viiveettömästä verkkopelaamisesta, elokuvien lataamisesta, tehokkaista valvontapalveluista ja toimivista videoneuvotteluyhteyksistä.

Liittymähinnat

 

Hintaan voi korottavasti tai alentavasti vaikuttaa liittyjien määrä ja etäisyydet toisiinsa ja liityntäpisteeseen.

Voit ottaa yhteyttä myös taloyhtiön asukkaana ja esimerkiksi ilmoittaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan yhteystiedot tarjousta varten.

Sunetin valokuituverkon liittymismaksu sisältää työtä, joka oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Kotitaloudet voivat käyttää hyväkseen kotitalousvähennyksen tontilla tehtävistä töistä aiheutuneista kustannuksista. Töiden osuus liittymämaksusta on eritelty laskulla. Vähennysoikeus on 40 % työn osuudesta omavastuun ollessa 100 euroa. Kotitalousvähennys vähennetään suoraan verosta. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löydät verohallinnon sivuilta.

NOPEUS

Valokuidussa tieto kulkee valon nopeudella. Valokuidun varma ja pitkäikäinen tekniikka takaa riittävän nopeat yhteydet myös tulevaisuudessa.

ARVO

Valokuitu nostaa kiinteistösi arvoa ja onkin pitkäaikainen sijoitus. Valokuitu kestää kymmeniä vuosia ja edesauttaa kiinteistösi myyntiä mahdollistamalla kaikki sähköiset palvelut nyt ja tulevaisuudessa. Nopea ja varma internetyhteys lisää kiinnostusta kiinteistöäsi kohtaan.

TYÖSKENTELY

Myös työskentelymahdollisuudet kotitoimistossa parantuvat, kun tieto siirtyy nopeasti ja luotettavasti. Valokuitu mahdollistaa tehokkuutta kotitoimistoon ja voit huoletta työskennellä tarvittaessa kotoa toimivan ja nopean yhteyden avulla.

TURVALLISUUS

Valokuidun avulla turvallisuutta edistävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat luotettavasti. Nopea yhteys takaa toimivuuden ja pystyt turvaamaan kuituyhteydellä esimerkiksi suoralla kuvayhteydellä tai erilaisilla liike-, lämpö- tai kosteusantureilla omaisuuttasi.

VARMUUS

Valokuituliittymässä tiedonsiirtonopeus pysyy aina samana eivätkä välimatkat, sää, maasto tai muiden samanaikaisten käyttäjien määrä vaikuta nopeuteen tai palveluiden hintaan.

YRITYKSILLE VARMUUTTA

Valokuituliittymä tuo paljon etuja ja varmuutta yrityksille. Kuitu ainoana turvallisena tekniikkana kestää kasvavan tietoliikennemäärän ja näin mahdollistaa sujuvuutta liiketoimintaan. Kuituverkko myös mahdollistaa sujuvat videokokoukset ja turvapalvelut.

MONIPUOLISUUS

Valokuidulla pystyt hoitamaan kaiken kodin tietoliikenteen yhden yhteyden kautta. Saman kaapelin kautta pystyt saamaan monipuolisesti eri palveluita kotiisi ja yritykseesi.

YHTEYDENPITO

Yhteydenpito läheisiin onnistuu vaivatta nopean valokuidun avulla. Esimerkiksi Skype-puhelut sujuvat helposti varman yhteyden avulla ja lisäksi valokuituverkko tarjoaa tarvittaessa yhteyden hoivapalveluille, kuten suoran kuvayhteyden lääkäriin tai hoitajaan.

SOPIVUUS

Valokuitu sopii kaikkiin asumismuotoihin. Valokuituverkkoon voidaan myös liittää sekä vanhemmat, että rakenteilla olevat rakennukset. Se sopii omakoti- tai paritaloihin, rivi- ja kerrostaloihin sekä vapaa-ajan asuntoihin.

Toiminta-alue

Näillä alueilla on jo valokuitua

Sunet eli Suupohjan Seutuverkko Oy on Kauhajoen, Teuvan, Karvian, Isojoen, Karijoen, Kurikan ja Siikaisten omistama yritys, joka rakentaa avointa tietoliikenneverkkoa Suupohjassa ja Pohjois-Satakunnassa koteihin ja yrityksiin saakka.

Tarkista saatavuus

Kirjoita osoitteesi ja tarkista, onko teille jo valokuitua saatavilla

Miten hankin valokuituliittymän?

1. Ota meihin yhteyttä ja kysy tarjous esimerkiksi tarjouslomakkeella. Muista mainita, löytyykö naapuristasi kiinnostuneita kuituliittymän ottajia, sillä useampaan kiinteistöön rakennettaessa liittymien hintaa saatetaan pystyä alentamaan.

2. Sinuun ollaan yhteydessä mahdollisimman pian ja saat tarjouksen, mikäli liittymä on mahdollista toteuttaa.

3. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, sinulle lähetetään liittymäsopimus.

4. Allekirjoita ja palauta liittymäsopimus.

5. Kuituliittymä laskutetaan yleensä kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan ennen rakentamisen aloittamista. Maksa laskun ensimmäinen osa eräpäivään mennessä.

6. Kuituliittymän käytännön rakentaminen.

7. Liittymälaskun toinen osa laskutetaan liittymän valmistumisen jälkeen. Maksa toinen osa eräpäivään mennessä.

8. Tilaa palvelut suoraan palveluntarjoajalta. Palveluntarjoaja välittää tilauksesi tiedot automaattisesti Sunetille, joka asentaa liittymän käyttökuntoon.

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Yhteydenottopyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.