Yritys

Mikä Sunet?

Sunet eli Suupohjan Seutuverkko Oy on Kauhajoen, Teuvan, Karvian, Isojoen, Karijoen, Kurikan ja Siikaisten omistama yritys, joka rakentaa avointa tietoliikenneverkkoa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Satakunnassa koteihin ja yrityksiin saakka. Yritys perustettiin vuonna 2005 ja se työllistää kokoaikaisesti yhdeksän henkilöä.

Ydintoimintaamme on rakentaa, ylläpitää ja operoida valokuituverkkoa.

Yksityistalouksille palveluita tarjoavat tällä hetkellä meidän lisäksemme Elisa, Kuuskaista, JNT ja Dynamo Net. Lisäksi Telia tarjoaa palveluitaan Siikaisten alueella.

Yrityksille palveluita tarjoavat edellisten lisäksi myös Neviso, Telia ja DNA. Verkon omistus ja ylläpito on erotettu palveluntarjoajista samalla tavalla kuin sähkömaailmassa.

Sunet operaattorina

Sunetin eli Suupohjan Seutuverkko Oy:n runkoverkko muodostaa renkaan Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Satakunnan alueella. Runko kiertää Kauhajoen, Isojoen, Karijoen, Teuvan, Jurvan, Karvian, Honkajoen ja Siikaisten taajamien kautta. Matkalla siitä haarautuu kyläverkkoja, jotka kattavat jo useita kyliä.

Runko on toteutettu yhden gigan kapasiteetilla ja verkon rakentamiseen on käytetty tämän hetken laadukkaimpia verkkokomponentteja, joilla varmistetaan verkon korkea laatu. Runkoverkosta lähtee haara myös Seinäjoelle, jonka kautta yhteydet toimivat esimerkiksi Kuusiokuntien suuntaan. Rungossa on liityntäpisteitä mm. Jurvassa, Kauhajoella, Isojoella, Karijoella, Teuvalla ja Seinäjoella.

Kapasiteettia ja aallonpituuksia valokuidusta

Mustaa kuitua

Laitetiloja ja -paikkoja

Toiminta-alue

Näillä alueilla on jo valokuitua

Sunet eli Suupohjan Seutuverkko Oy on Kauhajoen, Teuvan, Karvian, Isojoen, Karijoen, Kurikan ja Siikaisten omistama yritys, joka rakentaa avointa tietoliikenneverkkoa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Satakunnassa koteihin ja yrityksiin saakka.

Yhteydenottopyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.