Valokuitu

Valovoimainen valokuitu

 

Valokuitu on nimensä mukaisesti lasista valmistettu kuitu, jota pitkin tieto siirtyy nopeasti, vakaasti ja häiriöttömästi. Valokuitu on nykyaikaisen tiedonsiirron perusta, sillä myös mobiiliverkko tarvitsee toimiakseen nopeat valokuituyhteydet. Mobiiliverkon linkkitornit ovat yhteydessä valokuituun, jota ne jakavat ilmateitse eteenpäin käyttäjien laitteisiin, eli myös 5G tarvitsee toimiakseen valokuitua.

Valokuitu on ekologinen vaihtoehto, se kuluttaa huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko. Laitteiden akunkesto on myös parempi kun internetiä käyttää wifillä valokuidussa, verrattuna mobiiliverkon käyttöön. Valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on myös käytännössä rajaton, eikä sen nopeuteen ja vakauteen vaikuta alueen muut käyttäjät, maastot tai sääolosuhteet. Valokuidun käyttöikä on pitkä, ainakin 50 vuotta, joten se on myös kustannustehokas valinta kodin internetiksi.

Mitä etua valokuituyhteyksistä on?

 

IPTVValokuitu antaa monenlaisia mahdollisuuksia kuluttajille ja yrityksille. Vakaa tiedonsiirto mahdollistaa etätyöskentelyn ja -opiskelun kotitoimistolta häiriöttömästi. Etäpalaverit toimivat räpsymättä ja etäyhteydet tehdaslinjastoille pelaavat kuin junan vessa.
Nykyään monet kodin laitteet ovat kytkettävissä internetiin ja siten etäohjattavissa esimerkiksi puhelimen kautta appilla. Tiskikoneen ohjelmistopäivitykset valuvat netin välityksellä koneeseen automaattisesti ja jääkaapin sisällöstä saadaan kuva kauppareissulla puhelimeen. IoT eli internet of things yleistyy ja tuo arkipävää helpottavia ominaisuuksia käyttäjilleen runsaasti ja kodin laitteet onkin näppärä kytkeä valokuituun joko piuhalla, tai langattomasti. Automaatio tuo uusia ulottuvuuksia niin työhön kun koteihin. Automatiikalla toteutetut toiminteet voidaan kytkeä internetiin, jolloin dataa voidaan tallentaa vaikkapa pilveen ja etäohjaus onnistuu kauempaakin.

Kodin turvalaitteet kehittyvät ja netti tuo kodinturvaan merkittäviä lisäetuja, kuten etänä avattavat lukitukset ja automaattiset ilmoitukset häiriöistä. Laajemmat turvasysteemit hoitavat hätäilmoitukset automaattisesti eteenpäin turvayhtiöön saakka. Turvakameroiden kuvaa voidaan seurata etänä puhelimen välityksellä livenä tai tallenteista. Uusia ominaisuuksia ja turvallisuutta parantavaa tekniikkaa kehitetään jatkuvasti. Valokuitu varmistaa sen, että nämä tulevatkin teknologiat on yhdistettävissä internetiin varmasti ja vakaasti.

Viihdepalvelut yleistyvät ja erilaiset suoratoistopalvelut tuovat laadukkalla kuvanlaadulla sarjoja ja elokuvia kotisohvalta katsottavaksi. Valokuidun avulla tv-ohjelmat toistuvat pätkimättä ja leffojen vuokrauskin onnistuu napin painalluksella. Sunet TV on oiva valinta valokuitukodin televisiopalveluksi. Se tuo peruskanavat ja paljon muuta valokuidun kautta olohuoneeseesi. Myös pelaaminen konsoleilla ja tietokoneilla toimii sukkelasti pienillä viiveillä valokuidun avulla. Erilaiset verkkopelit ja eSports ovat nykypäivää ja pelivalikoima on hurja. Kilpapelaaminen vaatii nopeat ja vakaat yhteydet, jotka ovat valokuidun avulla toteutettavissa.

Valokuitu antaa mahdollisuuksia nyt ja tulevaisuudessa.

 

Videopelit

 

Yhteydenottopyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.