Valokuituverkko Kurikan keskustaan, päivitys 30.11.2021

Kurikan keskustan alueen runkoverkko on rakennettu ja tilauksia tulevalle kesälle otetaan vastaan.

Aikataulu:

Helmikuu: Verkkosuunnittelun ensimmäinen vaihe

Maaliskuu: Urakoitsijoiden kilpailutus, johon tarvitaan tilausten määrä, jotka kesällä 2022 on tarkoitus rakentaa. Maaliskuun aikana asennetaan tienvarsikylttejä kaduille, sekä liittymäsopimusten lähetys aloitetaan. Mikäli jokin katu tai alue ei toteudu tilaajamäärän puutteen vuoksi heti, kontaktoidaan myös nämä asiakkaat.

Huhtikuu: Huhtikuun aikana tehdään lopullinen verkkosuunnittelu, sekä tilataan tarvittavat tarvikkeet.

Toukokuu: Rakentaminen alkaa alueista, joilta on eniten tilauksia. Rakentamisaika määräytyy tilausten määrän mukaan. Minimitilausmäärä per asuinkatu on 30% kadun varrella olevista kiinteistöitä (Jos kadulla on kymmenen taloa, vähintään kolme tilausta).

 

Valokuituverkko Kurikan keskustaan, päivitys 30.08.2021

Kurikan keskustan alueen runkoverkon rakennustyöt ovat loppusuoralla. Runkoverkon osalta aikataulussa on pysytty hyvin ja työt saadaan päätökseen arviolta kuukauden sisään. Tämän jälkeen päästään suunnittelemaan kotitalouksien osuutta. Kiinnostuneiden kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä, tarjouspyynnön voi jättää meille jo nyt.

Keskustan tuntumassa sijaitsevan Saukkokujan alueen liittäminen valokuituverkkoon etenee myöskin. Mikäli asut alueella ja olet kiinnostunut valokuituyhteyksistä, ehdit vielä olemaan meihin yhteydessä asian tiimoilta.

Rakennettaviin kohteisiin tulee saataville myös IPTV-tekniikalla toimivat televisiopalvelut. Erilaiset nopeusvaihtoehdot ovat tarjolla aina 1000Mbit/s saakka. Yrityksille palvelut suunnittelemme aina yhdessä varmistaaksemme parhaiten sopivan ratkaisun.

Tarjouskyselyn voit jättää meille esimerkiksi tarjouspyyntölomakkeen kautta. Tarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään. Kysymykset ja tiedustelut rakentamiseen liittyvissä asioissa voit toimittaa meille tarjouskyselyn yhteydessä tai yhteydenottolomakkeella.

Valokuituverkko Kurikan keskustaan, päivitys 27.07.2021

Kurikan runkoverkon rakennustyöt etenevät ja tällä hetkellä valmiina on n. 1/3 osaa, eli 4 000 metriä. Kankaantien ja Jyräntien osuudet on verkotettu ja etenemme parhaillaan Mäkitietä pitkin kohti Saumantietä.

Tavoitteena on saada projekti valmiiksi syksyllä, jolloin heti tulevana kesänä voidaan aloittaa kuidun veto kotitalouksiin.

Kysymyksissä voit olla yhteydessä meihin ja kiinnostus kuituliittymää kohtaan kannattaa ilmaista jo nyt, jolloin saadaan kiinteistösi mukaan suunnitelmiin jo aikaisessa vaiheessa.

Valokuituverkko Kurikan keskustaan, päivitys 11.06.2021

Kurikan keskustan valokuituverkon rakentaminen aloitetaan 14.06.2021. Runkoverkon rakennus toteutetaan vaiheittain, alue kerrallaan. Pyrimme siihen, että jälkityöt hoidetaan etenemisen mukaisesti alueittain.
Rakennustyöt aloitetaan Kurikanahteelta edeten urheilukentän kautta kohti Mäkitietä ja lopulta Reinikantien kautta Kurikantielle. Projektiin otetut poikkikadut kuidutetaan myös sitä mukaa kun etenemme. Pyrkimys on siihen, että runkoverkon rakennus on valmis syksyllä, viimeistään lokakuussa.
Tällä hetkellä selvityksessä on myös Saukkokujan alueen kiinnostus valokuituun. Mikäli kiinnostusta alueelta löytyy tarpeeksi, pystymme mahdollisesti syksyn aikana kuiduttamaan tämänkin asutusalueen.

Kurikan keskustan ja Saukkokujan alueella valokuidusta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä jo nyt sivuiltamme löytyvällä lomakkeella.

Alla olevista linkeistä saat esille tärkeää tietoa kuituasioihin liittyen.

Valokuituesite

Tietopaketti kuituliittymästä

 

Sunet on neuvotellut Kurikan kaupungin kanssa valokuituverkon rakentamisesta Kurikan keskustaan. Kurikan kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.5.2021 kaupunginhallituksen esityksen, jossa Kurikan kaupunki osallistuu Sunetin osakeantiin vauhdittaakseen runkoverkon laajentamista Kurikan keskustan alueelle. Alustavan suunnitelman mukaan rakennettavan runkoverkon pituus on 12 000 metriä. Näillä suunnitelmilla valokuituverkko tavoittaa Kurikan keskustan ympärillä sijaitsevat asuinalueet. Runkoverkon rakentaminen Kurikan keskustaan aloitetaan kesän 2021 aikana.

Ensimmäisessä vaiheessa valokuituverkko rakennetaan isommille kaduille kuten Paulaharjuntielle, Mäkitielle, Kurikantielle, Jyllintaipaleelle, Jyräntielle ja Saumatielle.  Aikataulu ja rakentamisjärjestys tarkentuvat kesäkuun aikana. Työt näkyvät kesällä kaivuu- ja maanrakennustöinä.
Sunet on yhteydessä alueen asukkaisiin ensi talven aikana. Pääsääntöisesti liittymiä aletaan rakentaa kotitalouksiin kesällä 2022.

Kiinnostuksen valokuituliittymästä voi ilmoittaa jo nyt Sunetin nettisivujen kautta. Tarjouspyyntölomakkeen löydät: https://sunet.fi/yhteys/

Yhteydenottopyyntö

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.