Jalasjärvi hanke

Jalasjärvi hanke
Kylät: Keskikylä, Hirvijärvi, Taivalmaa, Sikakylä ja Koskue

Sunetin Jalasjärvi – valokuituhanke on parhaillaan käynnissä Keskikylän, Hirvijärven, Taivalmaan, Sikakylän ja Koskuen kylissä.
Tähän sivustoon on lisätty kartta kylien hankealueesta.

Tällä hetkellä hankkeessa on menossa valokuidun kiinnostavuuskartoitus, jonka avulla selvitetään asukkaiden tarve valokuituun. Asiakkaille on lähetetty kirjepostina valokuidun tietopaketti, jossa on kerrottu tarkemmin valokuidusta, hinnoista sekä eduista.

Käyttöön otetun valokuituliittymän hinta on 1200 €/liittyjä. Kuukausimaksut tilatun palvelun mukaan.
Jos liittymää ei ota käyttöön, liittymähinta on 1500 €/liittyjä, eikä liittymästä tule kuukausimaksuja.
Muistathan että voit saada liittymähinnasta kotitalousvähennystä.

Palautathan liittymäsopimuksen 31.7.2020 mennessä ja näin varmistat, että yhteyksiä voidaan lähteä toteuttamaan.
Ilmoituksen voit jättää lomakkeella,joka löytyy tämän sivun alaosasta. Sähköpostilla info@sunet.fi, soittamalla 06 2413 4235 tai laittamatta tekstiviestin numeroon 046 851 2908.

TIEDOTE 10.8.2020
Sikakylän ja Keskikylän osalta hankkeen toteutusta viedään eteenpäin. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syyskuun aikana. Sikakylän osalta kiinnostuneita on tällä hetkellä 24, joista liittymäsopimuksia on palautunut 22 kpl. Keskikylän osalta kiinnostuneita on 56, joista liittymäsopimuksia on palautunut 35 kpl. Keskikylästä toivomme sopimusten pikaista palauttamista, jottei hankkeen aloittaminen viivästyisi.Rakentamisreittien luvitusprosessi on Sikakylän ja Keskikylän osalta aloitettu. Luvat pyritään saamaan kuntoon viimeistään syyskuun alussa. Maanrakennuksen ja kaivuutöiden kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Urakoitsijan toteutusaikataulu on Sunetilla tiedossa syyskuun alkupuolella.Alustavasti on suunniteltu pitää hankkeiden yhteinen infotilaisuus syyskuun alussa, ennen rakentamisen aloittamista. Tarkempi ajankohta ja paikka tiedotetaan myöhemmin.

Hirvijärvi, Taivalmaa ja Koskue: Näiltä alueilta emme saaneet tässä vaiheessa tarpeeksi kuituverkosta kiinnostuneita. Tästä syystä kuituverkon toteuttaminen näille alueille viivästyy. Asiaan palataan talven 2021 aikana.

Ajankohtaista:

  • Sunet järjestää kyläyhdistysten kanssa info-tilaisuuden kuituverkon rakentamisesta alueelle. Tarkemmat päivät ja aikataulut näet tämän sivun  “valokuituinfo” kohdasta.
  • Ilmoittautumisaikaa on jatkettu kesäkuulle asti ja vielä on mahdollisuus lähteä hankkeeseen mukaan.
  • Julkinen kuuleminen valokuituverkon rakentamisesta Kurikan Jalasjärvellä Keskikylän ja Sikakylän alueilla. Kuulemisilmoituksen löydät etusivulta ajankohtaista osiosta
  • Liittymäsopimukset lähetetään Keskikylään ja Sikakylään viikolla 26.

Valokuituliittymästä kiinnostuneet (3.8.2020):

  • Keskikylä 56 kpl (sopimuksia palautunut 35 kpl)
  • Sikakylä 24 kpl (sopimuksia palautunut 22 kpl)

Valokuituinfo:

  •  3.3.2020 klo 18:30 paikkana Keskikylä Harjula
  • 11.3.2020 klo 18:30 paikkana Koskuen kylätalo
Kartta alueesta

Valokuituopas

Kuituliittymän käytännön rakentaminen

Oppaassamme esitellään kuituliittymän rakentaminen vaihe vaiheelta. Siinä kerrotaan, mitä Sunet hoitaa, ja mistä puolestaan asiakkaan on huolehdittava.

Täyttämällä alla olevat kentät pääset lataamaan valokuituoppaamme.

Mikäli olet kiinnostunut valokuituliittymästä,
jätäthän yhteystietosi alla olevalla lomakkeella

Jokipii

Luopa

Luopajärvi

Sarvijoki