Jalasjärvi hanke

Jalasjärvi hanke
Kylät: Keskikylä, Hirvijärvi, Taivalmaa, Sikakylä ja Koskue

Sunetin Jalasjärvi – valokuituhanke on parhaillaan käynnissä Keskikylässä ja Sikakylässä.
Tähän sivustoon on lisätty kartta kylien hankealueesta sekä tiedot liittymän rakentamis- ja palveluhinnoista.

Muistathan tehdä erillisen tilauksen Internet-yhteydestä. Netin voit ottaa suoraan Sunetin kautta tai sen voi myös ottaa toiselta operaattorilta. 
Tässä Sunetin palveluhinnat:

Sunet Internet
 50M/50M           –    32,90 €/kk
 100M/100M       –    35,00 €/kk
 250M/250M       –    42,00 €/kk
 500M/500M       –    48,00 €/kk
 1000M/1000M   –    55,00 €/kk

Hinnat sisältävät Sunetin verkkomaksun ja Internet-maksun. Hinnat 24kk sopimuksella.  Langaton reititin 49,90 €.
Tilaathan palvelut kuituliittymääsi hyvissä ajoin. Näin saat liittymäsi käyttöön mahdollisimman pian rakentamisen valmistuttua.
Internet-yhteyden voit tilata täyttämällä lomakkeen, joka löytyy tämän sivun alaosasta tai soittamalla.

Valokuidun rakentaminen:
Käyttöön otetun valokuituliittymän hinta on 1200 €/liittyjä. Kuukausimaksut tilatun palvelun mukaan.
Jos liittymää ei ota käyttöön, liittymähinta on 1500 €/liittyjä, eikä liittymästä tule kuukausimaksuja.
Muistathan että voit saada liittymähinnasta kotitalousvähennystä.

TIEDOTE 10.8.2020
Sikakylän ja Keskikylän osalta hankkeen toteutusta viedään eteenpäin. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syyskuun aikana. Sikakylän osalta kiinnostuneita on tällä hetkellä 24, joista liittymäsopimuksia on palautunut 24 kpl. Keskikylän osalta kiinnostuneita on 56, joista liittymäsopimuksia on palautunut 38 kpl. Keskikylästä toivomme sopimusten pikaista palauttamista, jottei hankkeen aloittaminen viivästyisi.Rakentamisreittien luvitusprosessi on Sikakylän ja Keskikylän osalta aloitettu. Luvat pyritään saamaan kuntoon viimeistään syyskuun alussa. Maanrakennuksen ja kaivuutöiden kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Urakoitsijan toteutusaikataulu on Sunetilla tiedossa syyskuun alkupuolella.Alustavasti on suunniteltu pitää hankkeiden yhteinen infotilaisuus syyskuun alussa, ennen rakentamisen aloittamista. Tarkempi ajankohta ja paikka tiedotetaan myöhemmin.

Hirvijärvi, Taivalmaa ja Koskue: Näiltä alueilta emme saaneet tässä vaiheessa tarpeeksi kuituverkosta kiinnostuneita. Tästä syystä kuituverkon toteuttaminen näille alueille viivästyy. Asiaan palataan talven 2021 aikana.

 

Ajankohtaista:

 • Ilmoittautumisaikaa on jatkettu kesäkuulle asti ja vielä on mahdollisuus lähteä hankkeeseen mukaan.
 • Julkinen kuuleminen valokuituverkon rakentamisesta Kurikan Jalasjärvellä Keskikylän ja Sikakylän alueilla. Kuulemisilmoituksen löydät etusivulta ajankohtaista osiosta
 • Liittymäsopimukset lähetetään Keskikylään ja Sikakylään viikolla 26.
 • Viikolla 37 viedään valokuitukyltit asiakkaiden pihoihin, jotka ovat liittymän tilanneet.
 • Sikakylän kuituverkon rakentaminen käynnistyy Luopajärveltä 14.9.2020, josta runkoyhteys tuodaan Sikakylään.
  Viikon 37 loppulla ja viikon 38 aikana Sunetin urakoitsija aloittaa kiinteistöjen katselmukset. Katselmusten tekijä soittelee asukkaille ja sopii käyntiä, jonka tarkoituksena on sopia rakentamisreitti kiinteistön alueella sekä asentaa kiinteistön sisälle kuituverkon päätekotelo. Mieti siis jo tulevan viikon aikana miten kaapeli on tieltä helpoin tuoda kiinteistösi seinän viereen ja mitä esteitä ja haittoja reitillä on.
 • Keskikylän valokuituprojekti alkaa viikon 40 loppupuolella. Urakointi alkaa Ilvesjoelta ja jatkuu kohti Jalasjärveä. Net Weld Oy:n asentaja tekee parasta aikaa kiinteistökatselmuksia sekä sisäkuidun asennuksia. (29.9.2020)
 • Sikakylän viimeiset kiinteistö kaivuut on saatu valmiiksi. Muutama kotipää jäi odottamaan asukkaan omia toimia. Ilmoitathan suoraan Sunetille tai Netweldille kunhan tarvitset kaapelin päättämistä omaan kiinteistöösi. Seuraavaksi Sunet käy alueella maastokartoituksella ja tarkistamme miltä kaivuujälki näyttää. Uusi tarkastus työn laadusta Sunet tekee keväällä.
 • Keskikylän rakentaminen on siirtynyt alueen pohjois päähän. Rakentaminen alkaa osoitteen Tampereentie 300 paikkeilta. Rakentaminen edistyy tästä kohti etelää Juustoportin nurkille, jossa valmis verkko tällä hetkellä odottaa. Nyt on runkoreitistä saatu valmiiksi 19/29 km. Verkon valmistuminen maanrakennuksen osalta ottaa vielä noin kolme viikkoa.  Verkon rungon hitsaus on aloitettu verkon etelä päästä. Ensi viikon aikana Netweld Oy aloittaa myös piha osuuksien kaivuut. (21.10.2020)
 • Keskikylän maanrakennus kaapeleiden asennuksen osalta on saatu valmiiksi. Tällä hetkellä tehdään rakentamisreiteillä siistimistöitä ja korjaustöitä. Keväällä 2021 reitit tarkistetaan vielä uudelleen ja korjaillaan kesäksi mahdolliset painaumat yms. Asvaltointi tehdään keväällä 2021. Kuituhitsaukset saadaan valmiiksi viimeistään ensi viikolla. (11.11.2020)

Valokuituliittymästä kiinnostuneet (2.9.2020):

 • Keskikylä 57 kpl (sopimuksia palautunut 48 kpl)
 • Sikakylä 24 kpl (sopimuksia palautunut 23 kpl)

Valokuituinfo:

 •  3.3.2020 klo 18:30 paikkana Keskikylä Harjula
 • 11.3.2020 klo 18:30 paikkana Koskuen kylätalo
Kartta alueesta

Valokuituopas

Kuituliittymän käytännön rakentaminen

Oppaassamme esitellään kuituliittymän rakentaminen vaihe vaiheelta. Siinä kerrotaan, mitä Sunet hoitaa, ja mistä puolestaan asiakkaan on huolehdittava.

Täyttämällä alla olevat kentät pääset lataamaan valokuituoppaamme.

Internet-palvelun kuituliittymään voit tilata
alla olevalla lomakkeella

Jokipii

Luopa

Luopajärvi

Sarvijoki

Yhteydenottopyyntö

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.